Red Hat ziet omzet en winst flink stijgen

Euro

De Amerikaanse opensourceleverancier Red Hat heeft in het boekjaar 2017 een omzet van 2,2 miljard euro (2,4 miljard dollar) gerealiseerd. Dat is een toename van achttien procent ten opzichte van het voorafgaande jaar. De winst bedraagt 381 miljoen euro (414 miljoen dollar). Vorig boekjaar was dat bijna 327 miljoen euro (355 miljoen dollar). Zo blijkt uit Red Hats resultaten over het boekjaar 2017, dat afliep op 28 februari 2017.

Red Hat behaalde 1,9 miljard euro aan omzet uit abonnementen. Dat is goed voor 89 procent van de totale omzet. De omzet uit abonnementen van infrastructuuroplossingen bedraagt 1,6 miljard euro, een toename van vijftien procent. De abonnementen voor applicatieontwikkeling-technologieën en andere technologieën waren in het boekjaar goed voor 404 miljoen euro, een stijging van 36 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Kijkend naar het vierde kwartaal behaalt Red Hat een omzet van 579 miljoen euro, waarvan 515 miljoen euro uit abonnementen. De infrastructuur-abonnementen zijn goed voor een omzet van vierhonderd miljoen euro, een toename van elf procent. De omzet uit abonnementen applicatieontwikkeling en andere, nieuwe technologieën bedraagt 115 miljoen euro. Dat is een stijging van veertig procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-29T10:04:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.