Microsoft krijgt groen licht EU voor overname Github

Europa

De Europese Commissie gaat akkoord met de overname van Github door Microsoft. Volgens de ambtenaren in Brussel blijft er voldoende concurrentie in de markt en is het open karakter van het ontwikkelplatform niet in het geding. Dat maakte de instelling vrijdag bekend.

Het Europese groene licht komt vier maanden nadat Microsoft zijn overnameplan bekendmaakte. Het plan zorgde wereldwijd voor veel opschudding. Met ruim 28 miljoen gebruikers is Github een van ‘s werelds populairste open source ontwikkelplatformen. Velen betwijfelen of het onder de vlag van Microsoft zijn open karakter behoudt.

Microsoft-topman Satya Nadella heeft hen altijd verzekerd dat Github geen Microsoft-producten zou bevoordelen en altijd open zou blijven, met aansluiting op alle publieke clouddienstverleners.

Overstappen

Ondanks Nadella’s toezeggingen besloten veel gebruikers over te stappen op andere ontwikkelplatforms, zoals het van oorsprong Nederlandse Gitlab. Zowel Github als Gitlab zijn voorbeelden van open source DevOps-platformen, waarop programmeurs gezamenlijk code kunnen schrijven, controleren en uitrollen. Dergelijke platformen zijn populair bij grote en kleine ondernemingen die nieuwe digitale producten snel in de markt willen zetten.

Microsoft betaalt 7,5 miljard dollar voor Github. Uiteindelijk wordt het platform ondergebracht in het bedrijfsonderdeel Intelligent Cloud. Github is Microsofts duurste overname na de acquisitie van LinkedIn in 2016. Daar legde de softwaregigant destijds 26 miljard dollar voor neer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-19T17:29:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.