Technisch brein Wolfram Jost verlaat Software AG

Wolfram Jost

Wolfram Jost, jarenlange het technologisch gezicht van Software AG, gaat het bedrijf verlaten. Zijn opvolger als chief technology officer (cto) bij het Duitse softwareconcern wordt Bernd Gross, die in 2017 aan boord kwam in het kader van de overname van het IoT-platform Cumulocity. Wat Jost nu gaat doen, is nog onbekend.

Wolfram Jost kwam in het Software AG's management terecht na de overname van IDS Scheer in 2009, de eveneens Duitse leverancier van de business process management (bpm)-softwaretool Aris. Hij was daar een van de mede-bedenkers van.

Bij Software AG was Jost een van de drijvende krachten achter het in snel tempo vernieuwen van de organisatie en het productportfolio om in te haken op trends als big data, cloud computing, mobility en sociale netwerken. Daar kwam uiteindelijk het zogeheten Digital Business Platform van het bedrijf uit voort, een combinatie van oplossingen voor procesmanagement, data- en applicatie-integratie, real-time analytics en enterprise architectuur-management om klanten te helpen met digitale transformaties.

Samen met de medio 2018 al vertrokken topman Karl-Heinz Streibich gaf Jost jarenlang acte de présence op persconferenties. Vaak ging het bij hem om een toelichting op de technologische meerwaarde van een overname; zijn 'laatste' overname was die van de cloudintegrator-startup Built.io afgelopen september.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-10T17:53:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.