Cegeka en Outsystems samen in agile ontwikkeling

De Belgische it-dienstverlener Cegeka sluit een strategische overeenkomst af met Outsystems, de van oorsprong Portugese leverancier van een low-code-platform voor applicatieontwikkeling. Cegeka gaat het platform van OutSystems inzetten bij klanten om projecten voor applicatieontwikkeling te versnellen.

Op die manier kunnen Cegeka-klanten met software ‘flexibiliteit, kwaliteit en een korte time-to-market garanderen’, klinkt het in een persbericht. Zowel Outsystems als Cegeka breiden met dit partnership hun ecosystemen van partners uit over de grenzen.

‘We hielden de low-code-markt al een tijd in de gaten en we zien nu dat de maturiteit en stabiliteit van de technologie van een dermate hoog niveau is dat onze klanten er profijt van hebben’, zegt Kurt van Looveren, manager van de divisie applicaties bij Cegeka. ‘Wij voeren grote projecten uit bij onze klanten op een agile werkwijze waarbij de business van meet af aan betrokken is. Het OutSystems-platform ondersteunt deze werkwijze en is daarom de juiste keuze voor ons.’

Ook OutSystems is tevreden met het partnership, zegt hoofd Belux Michel Van Cotthem. 'Applicatiemodernisatie zit in het DNA van Cegeka. Door de implementatie van ons low-code-platform kan het bedrijf klanten sneller helpen met het moderniseren van legacy. Ze weten wat er komt kijken bij het vervangen van kernsystemen. In België zijn er nog veel monolithische organisaties die legacy-systemen in gebruik hebben.’

Bij Cegeka werken vierduizend mensen. In 2017 realiseerde het bedrijf een omzet van 440 miljoen euro, een groei van 6 procent ten opzichte van 2016. Cegeka heeft kantoren in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Roemenië, Slowakije en Tsjechië en levert diensten aan klanten in heel Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-31T15:03:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.