Iers Aspira meldt zich in de Benelux

Expert in projectmanagement vestigt zich aan Amsterdamse Zuidas

Kevin Kelly, de ambassadeur van Ierland in Nederland, met een toespraak tijdens de opening van het hoofdkantoor op het Europese vasteland van Aspira in Amsterdam.

De Ierse projectmanagement- en it-specialist Aspira Consulting & IT Services heeft in Amsterdam een hoofdkantoor voor het Europese vasteland geopend. In eerste instantie richt Aspira zich op Nederland en op korte termijn ook op België en Luxemburg. In een later stadium moet het Amsterdamse kantoor het bruggenhoofd vormen voor de expansie in Europa.

Aspira, opgericht in 2007 in Cork en sindsdien sterk gegroeid (nu: 130 man, 227 klanten), maakt nu de oversteek naar het Europese vasteland door een kantoor te openen aan de Zuidas in Amsterdam en de oprichting van een besloten vennootschap. 'Wij zijn al internationaal actief, onder andere in Groot-Brittannië, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten, en we ondersteunen al wat Europese klanten. Maar we hebben nu een echte onderneming opgericht - Aspira B.V. - om structureel te groeien in Europa', licht medeoprichter en algemeen directeur Pat Lucey toe na de officiële opening van het kantoor.

Onder de naam Project Benelux richt Aspira eerst zijn pijlen op Nederland. Het bedrijf is een wervingscampagne gestart waarbij het een dertigtal specialisten op het gebied van projectmanagement en it wil aantrekken. Na Nederland wil het Ierse it-bedrijf groeien in België en Luxemburg; eind 2020 wordt dan gekeken of een overstap naar de andere Europese landen haalbaar is. Aspira biedt tools en diensten op het vlak van projectmanagement & agile, project resources, project consulting en projecttraining.

Voet aan de grond

'Nederland is naast Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk voor ons een belangrijke markt. Hoewel het een klein land is, heeft als voordeel dat het een overzichtelijke en open markt is. Wij zijn niet zo groot dat we gelijk met een vestiging de gehele Duitse of Franse markt kunnen bestrijken. We kiezen er voor om stapsgewijs uit te breiden in Europa', stelt Peter Ryan, directeur van Aspira Europe.

Hij is er van overtuigd dat er kansen liggen in de Benelux: 'We brengen veel it- en projectmanagement-ervaring naar Nederland. It-projecten zijn vaak zo complex dat ze vaak veel meer tijd en geld kosten dan verwacht. Met onze tools, diensten en expertise is dat in onze ogen te voorkomen; wij staan voor een 30 procent hoger succespercentage.'

'Ugly baby'

Aspira heeft voorafgaand aan de opening van het kantoor in Amsterdam een half jaar onderzoek gedaan, in samenwerking met Enterprise Ireland, het handelsagentschap van de Ierse overheid dat Ierse midden- en kleinbedrijven ondersteunt. Volgens Ryan kwam daar bijvoorbeeld uit naar voren dat Nederland tot de top behoort als het gaat om landen waar veel vraag is naar it- en projectmanagement. Deze markt zal naar verwachting de komende vier jaar met 33 procent groeien; een belemmering voor groei is echter het tekort aan goede it-medewerkers die op dit vlak actief zijn. Aspira springt hier op in.

De keuze voor Amsterdam is ingegeven door de centrale plek die de hoofdstad inneemt in de Europese (it-)industrie: er zijn veel grote lokale organisaties en internationaal opererende bedrijven gevestigd en de stad is een belangrijke datacenterhub in Europa. Aspira mikt daarbij op het nutswezen, de (olie)-industrie, de transportsector en de logistiek alsook de zorg en overheid. Bovendien zoekt het bedrijf andere it-bedrijven als partner.

Verder speelt voor Amsterdamse locatie mee dat de Ierse en Nederlandse mentaliteit de nodige overeenkomsten hebben, vertelde directeur Lucey tijdens de opening, zoals een handelsgeest, een niet-hiërarchische instelling en een directe aanpak. 'In Ierland bestaat de uitdrukking: 'I want you to tell me that my baby is ugly'. Zo staan we er ook in als het om klanten gaat: draai er niet om heen, vertel wat goed gaat en minder goed.'

Valentijnsdag

Aspira vierde de officiële opening van zijn kantoor aan de Amsterdamse Zuidas op Valentijnsdag met klanten, relaties en personeel. De dag werd natuurlijk ook aangegrepen om 'de passie van Aspira voor technologie en projectmanagement' te laten zien, aldus het bedrijf uit Cork. Kevin Kelly, de ambassadeur van Ierland in Nederland, verrichtte de officiële openingshandeling. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-21T15:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.