Suse gaat naar groter, meer én ambitieuzer

Susecon 2019

‘Hoe spannend de groei en innovatie van Suse de afgelopen jaren ook zijn geweest, we staan nog maar aan het begin.’ Dat zegt Nils Brauckmann, topman van het opensourcebedrijf tijdens Susecon 2019, de partner- en klantenconferentie die deze week haar zevende editie beleefde in Nashville, Tennessee.

De ambitieuze uitspraak van Brauckmann houdt voor alles verband met 15 maart, de dag dat bekend werd dat Suse voor bedrag van 2,5 miljard dollar is overgegaan van Micro Focus naar investeringsmaatschappij EQT. Het ontwikkelplatform bestaat al meer dan vijfentwintig  jaar en kwam in 2004 in de handen van Novell. In 2010 werd Attachmate de nieuwe eigenaar door de overname van Novell. In 2014 stapte Micro Focus in het bedrijf maar die heeft Suse onlangs verkocht aan EQT. Waarmee Suse naar eigen zeggen te boek is komen te staan als ’s werelds grootste onafhankelijke opensourcesoftwarebedrijf. ‘Our Independence Day!’

Pionier

"Wij moeten juist klant-obsessief opereren"

De tijdens Susecon – dat ruim drieduizend bezoekers trok - breed geventileerde aspiratie komt niet uit de lucht vallen. Het zakelijke momentum van de pionier in opensourcesoftware is af te lezen aan de recente groei en daaraan gerelateerde expansie. De omzet groeide in het boekjaar 2018 met ongeveer vijftien procent en het van oorsprong Duitse (Linux-georiënteerde) bedrijf staat voor het eerst in zijn ruim 25-jarige geschiedenis de kaap van vierhonderd miljoen dollar omzet te ronden. En veelzeggend: alle regio's van de wereld noteerden een omzetgroei in het genoemde jaar.

En dat maakt voor Suse de weg vrij, aldus de topman, om meer innovatie bij klanten en partners te brengen door organische groei maar zeer zeker ook acquisities. ‘Dankzij de nieuwe constellatie zijn we beter dan ooit voorbereid om klanten van open oplossingen te voorzien, die hen weer helpen hun klanten in hun eigen markten te bedienen. We blijven ons aanpassen zodat onze klanten en partners succesvol kunnen zijn.’

Voor die laatste belofte rolde zelfs een slogan door de conferentiezaal: customers obsessed. Wat zoveel wil zeggen dat bedrijven die tegenwoordig succesvol willen opereren, niet de klanten centraal zetten, maar juist klant-obsessief moeten opereren.

Personeel

De spectaculaire groei die Suse doormaakt, laat zich ook op een andere vlak voelen, en wel het personele. Suse moet sterk investeren in mensen, waarbij de meeste behoefte bestaat op de afdelingen – uiteraard – enginering, gevolgd door sales en services.

Brauckmann licht toe dat in de afgelopen twaalf maanden al meer dan driehonderd nieuwe collega’s zijn verwelkomd, waarmee het totale personeelsbestand wereldwijd de 1.750 nadert. Om eraan toe te voegen dat Suse een internationale organisatie is met werknemers in 34 landen met 75 verschillende nationaliteiten.

Tech-nieuws

Suse neemt Susecon 2019 uiteraard ook te baat om technologisch nieuws te delen. Vier highlights:

• Nog deze maand komt Suse Cloud Application Platform 1.4 beschikbaar, waarbij voor het eerst sprake is van een softwaredistributie die Cloud Foundry Application Runtime introduceert in een volledig Kubernetes-native architectuur.

• Over Kubernetes gesproken: Suse is per direct een door Kubernetes gecertificeerde serviceprovider om uitzonderlijke ondersteuning en service te bieden aan bedrijven die vertrouwen op Suse CaaS Platform-toepassingen voor Suse Cloud Application Platform en Suse.

• In de kolom partnernieuws verschijnt de mededeling dat Suse de eerste enterprise Linux-image voor SAP Hana Large Instances op Microsoft Azure beschikbaar gaat stellen.

• Ook beschikbaar deze maand komt Suse’s nieuwste kant-en-klare OpenStack Cloud-platform. Getiteld: Suse OpenStack Cloud 9. Op basis van OpenStack Rocky hebben we hier te maken met de eerste release die het beste van SUSE OpenStack Cloud en HPE OpenStack-technologie in één merknaam heeft geïntegreerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-05T08:11:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.