Zakenbank UBS en Gitlab gaan samenwerken

UBS en Gitlab hebben een meerjarig contract getekend voor een strategische samenwerking. Het doel is de engineers van UBS in staat te stellen software in de cloud te ontwikkelen en de voordelen van devops en agile softwareontwikkeling te realiseren. Door de samenwerking verwacht UBS de snelheid van de software engineering tegen eind 2021 te verdubbelen.

Centraal in deze samenwerking staat DevCloud, dat het Zwitserse UBS moet helpen om het hele ontwikkelingsproces te dekken met één devops-platform. Zo wil de bank verder evolueren naar een gemoderniseerde cloud-gebaseerde en service-georiënteerde softwareontwikkelcyclus. Ook concurrent Goldman Sachs gebruikt Gitlab al als onderdeel van zijn softwareontwikkeling.

‘Samen met onze overstap naar de cloud helpen devops en agile werken ons op weg naar nog dynamischer, hoogwaardiger en efficiëntere softwareontwikkeling’, zegt Mike Dargan, Head UBS group technology. ‘Dat is de essentie van onze DevCloud.’

Gitlab voorziet in een platform voor het beheer van de complete devops-levenscyclus. Dat vergroot de efficiëntie door een einde te maken aan de communicatie tussen verschillende tools en de onderhoudskosten te verlagen. Programmeurs, operators en auditors hebben toegang tot dezelfde informatie en kunnen vanuit een globaal overzicht doorklikken naar één repository. Ook de sterk geautomatiseerde, en daarmee kortere en minder foutgevoelige cyclus van programmeren, testen en implementeren is zeer bevorderlijk voor de applicaties van de bank, klinkt het.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-27T09:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.