Progress neemt software-automatiseerder Chef over

Partners handen

Het Amerikaanse Progress, gespecialiseerd in tools voor ontwikkelaars, neemt devops-specialist en landgenoot Chef over. Het betaalt daarvoor zo’n 220 miljoen dollar.

Chef werd opgericht in 2008 en draait een omzet van 70 miljoen dollar. Het bedrijf voorziet in tools om applicaties te bouwen en uit te rollen in mulitcloud- en hybride omgevingen, alsook on premise. Het gebruikt daarvoor opensource-software.

Yogesh Gupta, de ceo van Progress, roemt de productportfolio en go to market-strategie van het bedrijf. ‘Chef is een marktleider met best-in-class producten, een levendige ontwikkelaarsgemeenschap, een indrukwekkend klantenbestand van blue chips en zeer bekwame en betrokken medewerkers’, zegt Gupta. ‘Het heeft een succesvolle business, productportfolio en go-to-market strategie opgebouwd en we zullen deze uitbreiden en versnellen door onze middelen in te zetten, voortbouwend op het momentum dat Chef tot nu toe heeft opgebouwd.’

Op de klantenlijst van Chef staan zowel typische technologiebedrijven als IBM, Facebook en SAP, maar ook bijvoorbeeld Alaska Airlines en Nordstrom. De overname zou tegen volgende maand een feit moeten zijn, als de mededingingsautoriteiten groen licht geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-09T13:48:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.