Detacheerder TMC lijft Roemeense IoTH in

Het detacheringsbedrijf TMC neemt zijn Roemeense branchegenoot IoTH over. Met de vestiging in Boekarest hoopt het bedrijf dat zich vooral op hoogopgeleide technici, ingenieurs en wetenschappers richt, nieuw talent aan te trekken.

De Belg Emmanuel Mottrie, topman van het Nederlandse TMC, wil voor 2030 groeien naar tienduizend  medewerkers. Volgens hem kent Roemenië goede universiteiten en veel knappe ingenieurs.

Voor TMC die in meerdere landen waaronder België, Frankrijk, Italië en Spanje eigen vestigingen opende, is het de eerste buitenlandse overname. Mottrie is voornemens meer bedrijven zoals IoTH in te lijven. Voor verdere groei acht hij het noodzakelijk in meerdere vijvers te vissen. ‘Samengaan met IoTH is pas het begin,’ zegt de Belg die voor TMC diverse buitenlandse kantoren oprichtte.  

IoTH beschikt over zestig ingenieurs die de high tech it-consultancy goed kennen. Roemenië biedt TMC kansen door de aanwezigheid van autofabrikant Renault (Dacia) en telecombedrijven. Morgan Guffroy, mede-oprichter van IoTH, denkt dat zijn bedrijf als onderdeel van TMC sneller bij grotere klanten aan de tafel komt zoals Renault. TMC ziet de vestiging in de Roemeense hoofdstad als de eerste stap om een nieuw netwerk aan te boren. Ook kunnen de Eindhovenaren nu internationale teams opzetten waarin ingenieurs uit Roemenië samenwerken met collega’s van andere TMC-vestigingen aan projecten voor bestaande klanten.

TMC is eigendom van Belgische investeerder Ergon Capital Partners die onlangs het maritieme softwarebedrijf Satlink overnam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-16T14:00:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.