Crowdfunder Creatis in zee met Google

Het crowdfundingplatform Creatis – dat vooral op start-ups uit de culturele en creatieve sector mikt – heeft zijn eerste deelnemende bedrijven bekendgemaakt, alsook twee nieuwe partners: Google en St’art Invest.

Creatis is een van oorsprong Frans initiatief dat sinds kort ook in België van start is gegaan. In samenwerking met ING en KissKissBankBank mikt het op startende bedrijven uit de culturele en creatieve sector. Sinds de eerste persconferentie in december vorig jaar hebben meer dan honderd kandidaten ingediend. Na drie selectierondes werden daaruit veertien kandidaten weerhouden, gaande van Poolpio, een productiehuis dat zich toelegt op virtual reality, over FTRSND, een elektronisch muziekcollectief tot Delitoon, een online stripplatform dat al een samenwerking afsloot met de Chinese berichtendienst Weibo.

Samen met de eerste namen van start-ups maakt Creatis ook bekend dat het twee nieuwe partners heeft aangetrokken: Google en St’art Invest, een fonds voor investeringen in de creatieve sector. Google zal de incubator ondersteunen met technologische oplossingen en hulpmiddelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-23T15:09:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.