Brussels hotel wedt op virtual reality

Virtual reality

Het hotel Bloom is sinds kort ook in virtual reality te bezoeken. Via een app is het Brusselse hotel voortaan door te wandelen zonder uit een stoel te komen.

Gasten die op zoek zijn naar een geschikte locatie voor congressen, vergaderingen en conferenties kunnen de virtual reality-omgeving van het hotel downloaden op hun smartphone via de Oculus-app. Door de smartphone in een virtual reality-headset te plaatsen, zijn diverse ruimtes te verkennen.

Het hotel springt hiermee als eerste Belgische hotel op de kar van virtual reality. Het ziet het als de ideale supplementaire manier om gasten aan te trekken.
‘Als business-gasten willen vergaderen, dan moet die ervaring écht de moeite zijn’, zegt managing director Caroline Tjeerde. ‘Ze willen zekerheid dat de ruimtes waar ze belangrijke beslissingen moeten nemen en die de creativiteit moeten stimuleren, perfect zijn. Virtual reality helpt ze om knopen door te hakken en ons hotel echt te beleven voor ze er zijn geweest.’

Onder meer de ontbijtruimte, het restaurant en de lobby van het hotel zijn in virtual reality in te laden. Bloom ontwikkelde deze technologie samen met het Ierse bedrijf Visrez, dat al meer van dit soort projecten aanpakte. Het bedrijf maakt foto-realistische 3D-vloerplannen, -video’s en virtual reality. Sinds 2014 maakte Visrez meer dan drieduizend 3D-visuals voor klanten wereldwijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-20T09:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.