Managed hosting door True

Samplified Audio wint Amerikaanse Hearables Challenge

 

Snowowl van Samplified Audio

Het Belgisch-Nederlandse Samplified Audio heeft de eerste prijs gewonnen in de Amerikaanse Hearables Challenge, die wordt toegekend door The National Science Foundation.

De Hearables Challenge had als doel om innovatieve oplossingen te vinden voor het verstaan van spraak in rumoerige situaties. Die oplossingen moest toepasbaar zijn in audioproducten voor consumenten zoals hearables en wearables. Alle inzendingen zijn beoordeeld door een panel van experts van de National Science Foundation, innovatie-organisatie NineSigma en de Nasa. Zij kregen inhoudelijke ondersteuning van het Linguistic Data Consortium van de Universiteit van Pennsylvania.

De oplossing van Samplified Audio bestaat uit een cloud/smartphone-platform en het embedded Clementine Wear Audio platform, waarmee gebruikers en professionals hearables en wearables kunnen bedienen en programmeren. Bij de inzending is eveneens gebruik gemaakt van Line-1, een revolutionaire ruisonderdrukkingstechnologie die zijn oorsprong vindt in onderzoek binnen het VUMC (Amsterdam). Het eerste product op dit platform is de in eigen beheer door Samplified ontwikkelde 'SnowOwl'. Deze draait op Clementine Wear en zal gelanceerd worden via Indiegogo.

Trump

De wedstrijd komt op een belangrijk moment voor Samplified Audio. Niet alleen komen er steeds meer hoor-toepassingen in wearables en hearables, president Trump tekende onlangs ‘The Over-The-Counter (OTC) Hearing Aid Law’. Op basis van deze wet zal een groot deel van de Amerikaanse hoormarkt, voor de lichte- en middelzware hoorverliezen, bediend mogen worden met consumenten audioproducten in plaats van uitsluitend hoortoestellen.

‘We verwachten dat we binnen de komende zestig dagen twee of drie fabrikanten van hoortoestellen en/of audio-elektronica voor consumenten bekend kunnen maken die producten zullen uitbrengen gebaseerd op Clementine Wear’, zegt Samplified-ceo Mark Kaal. ‘De eerste fabrikant is deze week al aangekondigd, de Aziatische marktleider in hoortoestellen Newsound uit China.’

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6189192). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.