PlayPass is 'Beloftevolle onderneming van het Jaar'

David De Wever van PlayPass ontvangt prijs Beloftevolle Onderneming van het Jaar

Philippe Muyters (links) en David De Wever

De Antwerpse startup PlayPass is in de marge van de verkiezing van 'Onderneming van het Jaar' verkozen tot 'Beloftevolle Onderneming van het Jaar'. Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters overhandigde de prijs aan David De Wever, ceo van PlayPass. Hij kondigde in één adem een actieplan aan met meer vacatures en internationale ambities.

Het Antwerpse softwarebedrijf PlayPass werd in 2012 opgericht en is actief in zestien landen. Het bedrijf heeft een softwaretoepassing ontwikkeld waarmee organisatoren van events door middel van één platform de ticket-en toegangscontrole, e-wallet en social media-profielen van individuele bezoekers kunnen synchroniseren en beheren. Deze toepassing kan onder andere verwerkt worden in betaalkaarten of in slimme polsbandjes voor festivals, concerten en sportevenementen.

Door de combinatie van identificatiegegevens, consumptievoorkeuren en locatiebepaling - de chip is van op afstand te lezen en kan gekoppeld worden aan Facebook - levert het bandje een schat aan informatie op over het gedrag van elke festivalganger. Wat uiteraard interessant is voor de organisator en de sponsors.

Onder meer Live Nation (Rock Werchter), Graspop en de Sportpaleis Groep zijn klanten bij het jonge bedrijf. In het buitenland is PlayPass vooral actief in Duitsland, Frankrijk, Nederland, Spanje, Chili, Mexico, Azië en het Verenigd Koninkrijk. PlayPass stelt dertig mensen te werk en behaalde in 2016 een omzet van bijna drie miljoen euro.

‘Deze prijs kan vele deuren openen voor ons bedrijf’, zegt David De Wever. ‘Momenteel stellen we dertig personen te werk, onze ambitie is om in één jaar tijd twintig tot dertig extra mensen aan te nemen en vol in te zetten op internationale expansie. Nieuwe kantoren openen in het buitenland in 2018 mag geen onmogelijke opdracht zijn. De mogelijke toepassingen met onze technologie zijn eindeloos en we geloven dan ook dat de commerciële interesse in PlayPass zal blijven groeien.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Proficiat met de Award !

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-18T15:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.