Microsoft brengt Hololens naar de Benelux

Vanaf 1 december is de Hololens, de augmented reality-bril van Microsoft, ook in de Benelux verkrijgbaar. Het Amerikaanse bedrijf brengt zijn bril in 29 nieuwe markten uit, waaronder dus België, Luxemburg en Nederland.

De Hololens is een ‘augmented reality’-bril, waarmee je dus virtuele objecten kunt zien in de echte wereld. Met die objecten kan je ook interageren. Het apparaat kent tot nog toe vooral toepassingen die zich op professionele gebruikers richten. Order pickers bijvoorbeeld kunnen de bril gebruiken om sneller en efficiënter goederen uit de bevoorradingsketen te vinden. Ook in training, design, data projectie en dergelijke heeft de bril zijn nut al bewezen. In spelletjes en gaming zijn de toepassingen heel wat dunner gezaaid, al heeft dat allicht veel te maken met de kostprijs van het kleinood.

In de tien landen waar de Hololens nu al te koop is (onder meer de VS, China, Frankrijk en Duitsland), kost de commerciële versie bijna 5500 euro. Er is ook een versie die speciaal op ontwikkelaars mikt, die verwisselt voor ongeveer 3300 euro van eigenaar.

Voor consumenten heeft Microsoft (in samenwerking met bedrijven als HP, Dell en Lenovo) een hele reeks ‘mixed reality’-headsets klaargestoomd. Die kosten tussen de 399 en 499 dollar. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-03T11:25:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.