Melexis breidt fabriek in Ieper uit

Groeikapitaal

Melexis, dat chips en sensoren produceert voor de auto-industrie, plant een aanzienlijke uitbreiding van zijn fabriek in Ieper. Het investeert een miljoen euro in dertienhonderd vierkante meter extra ruimte bovenop de bestaande zevenduizend vierkante meter. Er komen vijftig jobs bij, zegt het bedrijf in een persbericht.

Melexis produceert in Ieper naar eigen zeggen zijn ‘paradepaardjes’: positiesensoren en sensor interfaces. In 2013 investeerde het bedrijf al tien miljoen euro in een uitbreiding van de vestiging met een nieuwe productie-unit. De nu aangekondigde extra uitbreiding zal normaal in het eerste kwartaal van volgend jaar al afgerond zijn. Van zodra de nodige goedkeuringen binnen zijn, zal Melexis met de bouw starten.

Het bedrijf zegt nieuwe operators, technici en ingenieurs te zullen aantrekken. Daardoor zal het aantal werknemers stijgen van 250 naar driehonderd. ‘We zijn sinds 1988 actief in Ieper en met deze verdere uitbreiding laat Melexis duidelijk zien dat het zich engageert om langdurig een belangrijke en verantwoordelijke werkgever in deze regio te zijn’, zegt Bertrand Leterme, manager van de site in Ieper.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-13T11:40:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.