Intracto koopt Nederlands webbureau Have a Nice Day

Contract ondertekenen

Digitaal bureau Intracto uit Herentals versterkt zijn aanwezigheid op de Nederlandse markt met de overname van het dertig man sterke Have A Nice Day uit 's-Hertogenbosch. Met 160 medewerkers aan boord groeit de groep zo uit tot een grote speler in de Benelux.

Intracto heeft zich sinds de oprichting in 2005 opgewerkt tot de top 3 van de grootste onafhankelijke full-servicebureaus in België, met 18 miljoen euro omzet in 2017. In de klantenportefeuille zitten onder meer Knauf Insulation, Canon, Alphabet, Michelin, Brussels Airport, Manna en Volvo. Het bedrijf werd opgericht in 2005, telt ondertussen 160 experts en stevent in 2017 af op een geconsolideerde omzet van meer dan 20 miljoen euro. Have A Nice Day bestaat sinds 1999 en werkt in Nederland voor klanten als Alphabet, Berkvens en KLM. Dit jaar zal het bedrijf een jaaromzet van 2,5 miljoen euro noteren.

‘Vooral op vlak van online marketing en e-commerce is er, door nuances in taal en cultuur, een belangrijk verschil tussen België en Nederland’, zegt Martijn Vervoordeldonk, oprichter van Have A Nice Day. ‘Met deze overname bundelen we onze knowhow in beide landen en ondersteunen we onze klanten nog beter in hun ambitie om op hoog niveau mee te spelen.’

Intracto staat bekend om zijn uitgebreide technologische arsenaal, met onder andere expertise in opensource-platformen als Drupal, Symfony en Wordpress. De overname van Have A Nice Day voegt daar volgens het bedrijf nog heel wat .NET-kennis aan toe en een jarenlange ervaring met systemen als Umbraco en Episerver.

Have A Nice Day blijft actief onder zijn eigen naam, maar zal intensief samenwerken met de Belgische collega's om klanten die in beide landen actief willen zijn of de sprong naar de Franstalige markt willen wagen, te ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-15T14:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.