Doccle heeft een miljoen gebruikers

Doccle

Doccle, het platform om elektronische documenten te ontvangen, heeft de kaap van één miljoen gebruikers gerond. Voor 2018 zal de groei aanhouden, zo verwacht het bedrijf.

Sinds de oprichting van Doccle in 2014 (door Telenet, Acerta en CM) verdubbelde het aantal partners elk jaar. Door deze exponentiële aangroei ontstaat er een ‘netwerkeffect’. Nieuwe coöperanten trekken namelijk nieuwe gebruikers over de streep.

Doccle sluit 2017 af met 76 partners. Onder meer Securex, AMDB, IWVA, Vanbreda Risk & Benefits, UZA en AZ Groeninge startten dit jaar met het verzenden van documenten via Doccle. Doccle verwacht dat deze groei zich in 2018 zal voortzetten.

De toenemende focus van de federale overheid op de eBox is hier één reden van. De eBox is de elektronische brievenbus die elke Belg vanaf 2018 krijgt voor pensioendocumenten en andere administratie van de federale overheid. Iedereen kan deze nu al raadplegen en beheren via Doccle. Daarnaast plannen onder meer het Onafhankelijk Ziekenfonds, de provincie Antwerpen, VIVAQUA, Prayon, Sibelga, Umicore en Partena de lancering van Doccle in 2018.

‘In het kader van haar digital first-beleid schakelt de overheid de campagne rond de eBox in een hogere versnelling’, zegt Doccle-ceo Bram Lerouge. ‘Administratieplatformen zullen daardoor boomen en wij staan klaar om de burgers bij te staan bij het eenvoudig en centraal beheren van hun administratie. Of de documenten nu door bedrijven of door de overheid wordt verzonden, maakt voor de ontvanger weinig uit. Doccle centraliseert alles op één plek. Je hebt toch ook maar één brievenbus?’

Doccle is een coöperatieve vennootschap waarbij de partners eigenaar zijn van het platform. Gegevensbescherming wordt gegarandeerd omdat het eigenaarschap van de data verspreid zit over de partners, vergelijkbaar met het mechanisme achter blockchain-technologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wie gaat aan de auteur uitleggen wat Blockchain is?

"Gegevensbescherming wordt gegarandeerd omdat het eigenaarschap van de data verspreid zit over de partners, vergelijkbaar met het mechanisme achter blockchain-technologie." ???????????? Of snap ik iets niet?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-22T10:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.