LG en Here werken samen aan autonome auto’s

Slimme auto

Het Koreaanse LG gaat samen met Here werken aan de volgende generatie telematica-oplossingen. De tools zullen ingezet worden in zelfrijdende voertuigen

Voor de nieuwe oplossingen wordt de telematica-technologie die LG ontwikkelde, gecombineerd met de kaartendata en locatiediensten van Here (tegenwoordig eigendom van een consortium bestaande uit Audi, BMW en Daimler). Vooral in de integratie van Here’s Open Location Platform is LG geïnteresseerd. Het bedrijf zal daarnaast de plattegronddienst HD Live Map gaan aanbieden in zijn producten. Het uiteindelijke resultaat moet een robuuste en beveiligde datacommunicatie-hub worden die moet helpen om autonome wagens hun weg te laten vinden.

Telematica gaat een sleutelrol spelen in de ontwikkeling van zelfrijdende wagens, zo verwachten beide bedrijven. Eerst meten de sensoren in het voertuig (camera’s, radars, lidars) de omgeving op en sturen die naar de cloud, samen met informatie van voertuigen die zich in de buurt bevinden. Al die informatie wordt dan naar andere wagens gepusht.

De telematica-oplossingen van LG combineren verschillende technologieën (GPS, bluetooth, wifi) en zullen binnenkort ook van 5G gebruikmaken. 5G heeft een bijzonder lage latency, een noodzaak voor dit soort toepassingen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-28T14:41:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.