Atos werkt aan digitaal tekenen verzekeringscontract

It-integrator Atos gaat een samenwerking aan met Portima, gespecialiseerd in toepassingen voor onafhankelijke verzekeringsmakelaars. Samen lanceren ze PortisSign on Mobile, een app waarmee het mogelijk wordt om snel, efficiënt en betrouwbaar verzekeringsdocumenten te ondertekenen op tablet of smartphone.

PortiSign on Mobile is een onderdeel van het allesomvattende Brio4you-softwaregamma van Portima. Het is een oplossing waarmee klanten verzekeringsdocumenten kunnen ontvangen, lezen en ondertekenen met behulp van mobiele toestellen zoals een smartphone of tablet. Gebruikers moeten eerst een procedure volgen om hun digitale identiteit te registreren en hoeven dan nog enkel een pincode in te voeren.

Deze nieuwe tool beantwoordt een specifieke behoefte in de verzekeringswereld zegt Claude Rapoport, gedelegeerd bestuurder en lid van de raad van bestuur van Portima: ‘Wanneer verzekeringsmakelaars hun klanten door het selectieproces van een verzekeringspolis loodsen, offertes ontvangen en uiteindelijk een contract opstellen, dan vergt dat veel papierwerk. Tenzij je Brio4you gebruikt, een app waarmee je dat hele proces digitaal kunt afhandelen. Bovendien is het vanaf nu mogelijk om de documenten digitaal te ondertekenen, zelfs op een mobiel toestel.’

De oplossing draait op de Atos Canopy Orchestrated Hybrid Cloud en op de infrastructuur van Portima. Zo kan er met een volledig flexibel ‘pay as you use’-model gewerkt worden en kan, indien nodig, het verwerkingsvermogen en/of de capaciteit snel worden geschaald.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-10T11:02:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.