Konica Minolta stopt anderhalf miljoen in Mobotix

cameralens

Het Japanse Konica Minolta investeert 1,5 miljnoen euro in het Duitse Mobotix, gespecialiseerd in cameratechnologie. Mobotix en Konica Minolta gaan samen hard- en software maken voor smart cities, de zorgsector, procesoptimalisaties en andere toepassingen.

Konica Minolta is sinds 2016 een strategische investeerder in Mobotix. De Japanners hebben als distributiepartner al camera's van Mobotix geïnstalleerd in productielocaties, distributiecentra, beveiliging en surveillance in Japan, China en Frankrijk. Verder heeft het bedrijf een aanzienlijk deel van de verkoopstaf opdracht gegeven de technologie van Mobotix te promoten bij eindgebruikers en partners. Mobotix maakt in- en outdoor camera’s en thermische camera’s voor onder meer industriële inspectie en beveiliging.

‘Als eerste stap zijn wij Mobotix-technologie aan het implementeren binnen onze eigen wereldwijde locaties en bij toonaangevende klanten’, zegt Yoshiki Fukai, general manager van Konica Minolta. ‘Met als doelstelling nieuwe innovatieve oplossingen te creëren voor uitdagingen in smart cities, de zorgsector, productieprocessen en andere sectoren. Onze samenwerking met Mobotix maakt het mogelijk de aanwezige kennis en technologie op het gebied van digitale video te integreren binnen het bredere ecosysteem van Konica Minolta, voor onze internationale klanten en partners. Deze investering maakt deel uit van een lange termijn commitment voor nauwere samenwerking en het versnellen van Mobotix's groei in andere geografische regio's en nieuwe markten.’
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-28T13:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.