Sage stapt in fiduciair collaboratieplatform

Handen

Sage, softwarespecialist voor boekhouding, betaling en bedrijfsbeheer, gaat strategische partnerschappen aan met andere belangrijke spelers. Hierdoor zien fiduciaires, accountants en boekhouders veel repetitieve taken en processen geautomatiseerd en hebben ze meer tijd om klanten bij te staan met advies.

ClearFacts, CodaBox, EMAsphere, Companyweb, Intellifin en Silverfin stappen samen met Sage in het grootste digitale collaboratieplatform rond boekhouding, betalingen, documentstromen, bedrijfsbeheer en rapportering. Die moet de volgende stap vormen in de volledige integratie van al deze processen. Niet alleen de verwerking van facturen en documenten wordt dankzij machine learning en slimme vergelijkingsalgoritmes geautomatiseerd, ook de terugkoppeling - in realtime - naar de kmo’s gebeurt automatisch. Daarnaast vormt het ook een brug naar het erp-systeem van de onderneming.

‘Tot nu toe stond de accountant vooral bekend als de man van de cijfers. Dankzij dit platform ziet hij echter veel repetitieve taken geautomatiseerd en kan hij zich meer richten op het coachen van zijn klanten’, verduidelijkt Alex Dossche, managing director van Sage Belux. ‘De sterkte van dit ecosysteem ligt in de samenwerking van verschillende grote spelers met elk hun respectieve specialiteit, waardoor het geheel meer is dan de som van de afzonderlijke delen.’

Het platform biedt de partners een oplossing voor de stijgende vraag naar digitalisering en automatisering bij accountants en biedt ook veel gebruiksgemak. De integratie van de verschillende tools in een ecosysteem heeft namelijk geen invloed op hun interface of functioneren, waardoor de boekhouder kan blijven werken met zijn vertrouwde programma’s. Bovendien vraagt dit geen grote investeringen, noch in tijd, noch in geld.

De ‘Gouden Kwadrant van accounting’ steunt op enkele essentiële pilaren: de digitaliserings- en archiveringsdiensten van Clearfacts, de aanlevering van elektronische rekeninguittreksels, documenten van het sociaal secretariaat en inkomende elektronische facturen via CodaBox, de financiële data van Companyweb, de verwerking door de accountant via Sage BOB Expert, de input van de kmo-klanten via Sage BOB, de uitgebreide toolkit voor de boekhouder via Silverfin, de financiële analyses via Intellifin en tenslotte de uitgebreide intelligente dashboards voor de bedrijfsleider via EMAsphere.

Ondertussen namen al enkele grote kantoren in België het platform in gebruik. ‘De stap is gezet en de reacties zijn zeer enthousiast’, zegt Dossche. ‘Fiduciaires hebben nu de tools ter beschikking die alle aspecten van hun job ondersteunen en automatiseren, en zo de bedrijfsvoering vereenvoudigen, waardoor ze hun klanten nog beter kunnen bijstaan met advies op maat.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-29T15:46:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.