Grote panne bij Eurocontrol opgelost

De systeempanne bij het Europese controlecentrum voor luchtverkeer Eurocontrol in Brussel is achter de rug. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. Volgens Eurocontrol was er een probleem met het zogeheten enhanced tactical flow management system.

Door de systeemproblemen werd het aantal vertrekkende vluchten vanuit Brussels Airport dinsdagmiddag beperkt tot tien per uur. De beperking gold niet alleen voor de luchthaven van Zaventem, maar ook voor  andere luchthavens, zoals Schiphol. Toch bleef de hinder al bij al beperkt, ook op andere Europese luchthavens.

De luchtverkeersleider benadrukt op zijn website dat de veiligheid van de passagiers nooit in gevaar is geweest. 'In meer dan twintig jaar tijd is ons systeem nog maar één keer eerder uitgevallen, in 2001', klinkt het. Het systeem begeleidt elke dag tot 36.000 vluchten over heel Europa.

Er waren dinsdag 29.500 vluchten gepland op het Europese netwerk. 'Ongeveer de helft zou vertraging kunnen oplopen door de panne van het systeem', had Eurocontrol eerder gemeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-04T11:58:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.