Grote panne bij Eurocontrol opgelost

De systeempanne bij het Europese controlecentrum voor luchtverkeer Eurocontrol in Brussel is achter de rug. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. Volgens Eurocontrol was er een probleem met het zogeheten enhanced tactical flow management system.

Door de systeemproblemen werd het aantal vertrekkende vluchten vanuit Brussels Airport dinsdagmiddag beperkt tot tien per uur. De beperking gold niet alleen voor de luchthaven van Zaventem, maar ook voor  andere luchthavens, zoals Schiphol. Toch bleef de hinder al bij al beperkt, ook op andere Europese luchthavens.

De luchtverkeersleider benadrukt op zijn website dat de veiligheid van de passagiers nooit in gevaar is geweest. 'In meer dan twintig jaar tijd is ons systeem nog maar één keer eerder uitgevallen, in 2001', klinkt het. Het systeem begeleidt elke dag tot 36.000 vluchten over heel Europa.

Er waren dinsdag 29.500 vluchten gepland op het Europese netwerk. 'Ongeveer de helft zou vertraging kunnen oplopen door de panne van het systeem', had Eurocontrol eerder gemeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-04T11:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.