Antwerpen organiseert Hack4Diamonds

Diamant briljant

In Antwerpen vindt dit weekend de allereerste hackathon ter wereld voor de diamantindustrie plaats. Het evenement wordt georganiseerd in de marge van de beurs Carat+.

Op deze hackathon zoeken professionals uit verschillende disciplines drie dagen lang naar oplossingen voor verschillende vraagstukken waarmee de diamantsector worstelt. De challenge waar de meeste belangstelling voor is, bekijkt hoe blockchain in de diamantindustrie kan ingezet worden. Daarnaast wordt ook gekeken naar de opkomst van synthetische diamanten en naar manieren om de diamanthandel verder te moderniseren.

Aan de hackathon nemen zowel Belgische als internationale profielen deel, een zestigtal in totaal. Voor de winnaars zijn er onder meer cash-prijzen, diamanten en coaching en incubatie-programma’s voorzien.

Het is niet toevallig dat deze evenementen in Antwerpen plaatsvinden. De stad is de diamanthoofdstad van de wereld. Zo passeert maar liefst 84 procent van alle ruwe diamant langs de Scheldestad om nadien onder andere verwerkt te worden tot juwelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-04T11:27:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.