Proximus zet esports-competitie op

Esport e-sport league of legends

Telecomprovider Proximus gaat de ontwikkeling van esports in ons land een zetje geven. Het bedrijf gaat samen met de Electronic Sports League en de Belgische Pro League competities oprichten, onder meer rond de games ‘Counter-Strike’ en ‘League of Legends’.

Dankzij de akkoorden met ESL en de Pro League voor de oprichting van drie officiële competities, wil Proximus de esports-omgeving in België mee vorm geven. Vooreerst gaan Proximus en ESL een samenwerking aan om de 'ESL Proximus Championships' te lanceren en de groei van de esports-gemeenschap in België te ondersteunen. Deze kampioenschappen zullen in eerste instantie draaien rond twee populaire games: League of Legends en Counter-Strike: Global Offensive. De kampioenschappen zullen openstaan voor iedereen en verlopen in drie fasen - onlineselectie, groepsfase en slotevenement - zoals gebruikelijk is in esports-competities. Op die manier krijgen alle liefhebbers de kans om deel te nemen.

Parallel hiermee hebben Proximus en de Pro League een akkoord gesloten om vanaf volgend seizoen (2018-2019) een project rond esports in het voetbal te organiseren. Ook deze competitie zal in drie afzonderlijke fasen worden georganiseerd om opnieuw zoveel mogelijk fans de kans te geven deel te kunnen nemen (selectiefase, kampioenschapsfase en slotevenement). Meer details over dit project volgen binnen enkele weken.

Ten slotte zal Proximus vanaf juni de esport-zender Esport-TV beschikbaar maken voor zijn tv-klanten. Ook op zijn website en via zijn sociale media-kanalen wil het bedrijf meer gaan besteden aan de game-competities.

E-sports zijn een wereldwijd fenomeen dat een forse groei van het aantal spelers, fans en toeschouwers kent. Eind 2018 zullen er meer dan 165 miljoen fans zijn die de sterren van e-sports volgen, zo schat het onderzoeksbureau Newzoo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-18T13:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.