Microsoft neemt ai-start-up voor spraakherkenning over

Spraak spraakherkenning Cortana Alexa Siri Hey Google

Microsoft neemt de start-up Semantic Machines over. Het Amerikaanse bedrijf probeert met kunstmatige intelligentie (ai) de spraakinteracties met machines natuurlijker te laten verlopen. Microsoft wil de technologie gebruiken om zijn stemassistent Cortana te verbeteren.

Door de acquisitie van Semantic Machines moet het op termijn mogelijk worden om op heel natuurlijke en gemakkelijke manier met machines te communiceren, zo zegt Microsoft. Nu worden stemassistenten als Cortana, Siri en Alexa nog bediend door hen geprefabriceerde commando’s toe te snauwen. In de toekomst moeten dit soort assistenten ook in staat zijn om betekenis uit zinnen te halen en zelf het gesprek op gang te houden.

Semantic Machines is gevestigd in Berkeley. Er werken iets meer dan dertig mensen, waaronder enkele oudgedienden van Apple en Google. Zo was medeoprichter Larry Gillick in het verleden ‘Chief Speech Scientist for Siri’. Eerder was hij al aan het werk bij Dragon Systems en Voice Signal Technologies, een vorig bedrijf van Semantic Machines-ceo Daniel Roth.

Het bedrijf wordt de spil van een nieuw ‘center of excellence’ van Microsoft dat rond spraakherkenning draait. Hoeveel Microsoft voor Semantic Machines betaalt, is niet bekendgemaakt. Het bedrijf heeft spraakherkenning klaarblijkelijk wel hoog op de agenda staan.

Microsoft brengt spraaktechnologie samen

Op zijn Build 2018-conferentie twee weken geleden, maakte Microsoft nog bekend dat het een eenduidige api en sdk gaat ontwikkelen rond spraaktoepassingen die over verschillende producten en diensten heen gaat werken. Op dit moment gebruiken bijvoorbeeld Office en Windows nog twee verschillende spraaktechnologieën. Het nieuwe initiatief verzamelt verschillende spraakdiensten van Microsoft die vroeger apart door het leven gingen: Bing Speech, Custom Speech en Speech Translation.

De nieuwe api en sdk moet op alle moderne platformen kunnen draaien en alle moderne programmeertalen ondersteunen, voor zowel nieuwe als gevorderde ontwikkelaars toegankelijk zijn en offline en online werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-22T10:50:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.