Start it @KBC gaat internationaal

New York vrijheidsbeeld

Accelerator Start it @KBC gaat Belgische startups vanaf nu kantoorruimte in de Verenigde Staten aanbieden, indien dit opportuun is. Daarnaast opent het ook een lokale afdeling in Hongarije.

Bedrijven die deel uitmaken van het Start it @KBC-programma kunnen vanaf nu hun werkterrein en netwerk verleggen naar twee van de grootste handelsmetropolen in de Verenigde Staten: New York en San Francisco. KBC New York biedt aan de startups van Start it @KBC een gratis werkruimte gedurende zes weken, naar wens te verdelen over verschillende periodes. Ook Belcham NY en Belcham SF (de Belgian American Chamber of Commerce) zijn bij het initiatief betrokken. Startups die daarna langer in de VS willen blijven, kunnen terecht bij de co-working-ruimte Belcham Atelier die aan gunstige tarieven gehuurd kan worden.

‘Onder de vleugels van Start it @KBC, KBC NY en Belcham kunnen onze ondernemers letterlijk hun grenzen verleggen’, zegt Lode Uytterschaut, oprichter van Start it @KBC. ‘Het is heel waardevol voor Belgische startups die zaken willen doen in de VS, om in een netwerk terecht te komen van andere Belgische bedrijven die hen zijn voorgegaan.’

Ook in Centraal-Europa breidt de accelerator uit, met de oprichting van Start it @K&H. Net zoals in België krijgen de startups in Hongarije een acceleratieprogramma op maat en mogen ze zes maanden rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working-ruimte.

Waar Start it @KBC in België samenwerkt met Accenture, Cronos, Flanders DC, Imec, Joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen en andere academische partners, zal Start it @K&H eigen partners aantrekken. ‘Dat neemt niet weg dat sommige partners zich in meerdere landen zullen willen engageren’, aldus Uytterschaut.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-24T09:57:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.