Microsoft neemt Github over voor 7,5 miljard dollar

Financiering finance geld

Microsoft heeft het Amerikaanse Github overgenomen. Github is ontwikkelaarsplatform waar programmeurs code kunnen delen en opslaan. Het bedrijf betaalt er 7,5 miljard dollar voor.

Meer dan 28 miljoen programmeurs maken tegenwoordig gebruik van Github en er staan meer dan 85 miljoen stukken en stukjes open broncode op de site. Ook Microsoft zelf maakt er duchtig gebruik van:  het is een van de meest actieve bedrijven op het platform en heeft al meer dan twee miljoen updates geleverd aan diverse projecten. Ook Google en Amazon maken gebruik van Github.

Onder de vleugels van Microsoft moet Github nog meer ingezet worden om ontwikkelaars te ‘empoweren’, zo laat ceo Satya Nadella in een persbericht over de overname weten. Het bedrijf maakt al enkele jaren de open bron-gemeenschap het hof. GitHub blijft dus een open platform, waarin ruimte is voor alle soort programmeertalen, apparaten en besturingssystemen. Bovendien moeten het platform ook meer bedrijven aanspreken, met Github als toegang naar de cloud- en services-infrastructuur van Microsoft. Die zullen daarvoor dan wel moeten betalen.

Nadella zegt ook helemaal mee te zijn met open source-projecten en deze te blijven ondersteunen. Daarmee wil hij de kritiek van veel open source-adepten pareren die vrezen dat Micosoft GitHub vooral zal willen inzetten om er zelf beter van te worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-04T17:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.