Orange nog altijd geïnteresseerd in VOO

Orange

Telecomoperator Orange is nog steeds kandidaat om kabelboer VOO en zijn vaste net over te nemen. Dat heeft ceo Stephane Richard gezegd op de 5G-demo in Luik, schrijft Belga. Door VOO binnen te halen, kan Orange zowel vaste als mobiele diensten gaan aanbieden over een eigen netwerk.

Orange heeft al eerder zijn interesse laten blijken in Nethys, de Luikse intercommunale die VOO controleert. Zo vertrok er begin dit jaar een brief van Orange naar Nethys waarin die laatste flink het hof gemaakt wordt. Momenteel biedt Orange al vaste diensten aan via het kabelnetwerk van VOO (en van Telenet), maar het wil daar graag ook zelf eigenaar van worden.

Nethys heeft op de interesse van Orange eerder al gereageerd door te stellen dat VOO niet te koop staat. Ook Telenet heeft trouwens al verschillende malen laten weten dat het VOO graag wil inlijven. Het Luikse bedrijf is daarmee een begeerde bruid. Telenet heeft al een commerciële samenwerking met Nethys om commercieel sterker te staan in Brussel en Wallonië. Mobiele VOO-klanten bellen via het gsm-netwerk van Telenet en niet meer met dat van…Orange.  

Stephane Richard ging op de 5G-demo ook nog verder in op de verbondenheid van Orange met België. Zijn bedrijf heeft hier al zo’n vier miljard euro geïnvesteerd en heeft een strategie voor de lange termijn, zegt hij.

Richard deed zijn uitspraken op een demonstratie die Orange opzette met Nokia om concrete toepassingen van 5G te laten zien. Het ging onder meer over holografische 3D-uitzending van een concert en live streaming in 360° in 8K-resolutie naar vr-headsets. Er was ook een demonstratie met speelgoedautootjes om te laten zien hoe connected cars 5G kunnen gebruiken om botsingen te vermijden.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-12T10:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.