Qompium wint Europese EIT Venture Award

Winnaar

Het Europese Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT) kent het Belgische bedrijf Qompium en zijn mede-oprichter Bieke Van Gorp de EIT Venture Award toe. Tijdens de ceremonie, die dit weekend in Boedapest plaatsvond, werden een aantal Europese ondernemers in de bloemetjes gezet.

De prijzen werden uitgereikt tijdens Innoveit, het jaarlijkse innovatieforum van het EIT. ‘Via het EIT heeft Europa in ondernemers over heel Europa geïnvesteerd, een uniek netwerk opgebouwd, een ondernemingscultuur mee uitgebouwd, en kritische steun geboden bij de wereldwijde uitbreiding van ondernemingen’, zei Tibor Navracsics, commissaris voor onderwijs, cultuur, jeugd en sport en verantwoordelijk voor het EIT. ‘De EIT Awards vormt een viering voor dit alles, en aan de genomineerden en winnaars-ambassadeurs van het innovatieve talent van Europa.’

De EIT Venture Award erkent succesvolle ondernemende startups en scaleups en reikt vijftigduizend euro uit. De winnaar is dit jaar Bieke Van Gorp, directeur bedrijfsontwikkeling en mede-oprichter bij Qompium (ondersteund door EIT Health). Qompium is gevestigd in Hasselt en ontwikkelde Fibricheck, een mobiele applicatie die gebruikers in staat stelt hartritmestoornissen op te sporen en preventief actie te ondernemen.

‘De implementatie van deze innovatieve strategie om levens te redden kwam er niet zonder slag of stoot, en ik ben zeer trots hiervoor te hebben gestreden. We kregen uitgebreide ondersteuning van EIT Health, niet enkel op het gebied van financiering, maar ook wat netwerken betreft’, zei Van Gorp in het dankwoord.

Naast de EIT Venture Award, werden ook een EIT Innovators Award toegekend, een EIT Woman Award en een EIT Public Award. De volledige lijst en profielen van de winnaars van de EIT Awards 2018 zijn hier beschikbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-08T09:36:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.