Britse PA Consulting lijft Amerikaanse Essential Design in

Contract ondertekenen

Het Britse managementadviesbureau PA Consulting heeft het Amerikaanse Essential Design uit Boston overgenomen. Dat laatste bedrijf richt zich op innovatiestrategie en product design.

PA Consulting heeft wereldwijd 23 kantoren waar 2600 mensen werken en is betrokken bij verschillende innovatieve projecten zoals de Virgin Hyperloop One, de zoektocht naar plasticvervangers van Skipping Rocks Lab's en de monitoring-oplossingen voor ongeboren baby’s van Monica Healthcare. Essential moet een aanvulling vormen voor PA op het gebied van strategie, innovatie, verbetering van productieprocessen en productontwerp en engineering, zo klinkt het in een persbericht.

Essential werd in 2001 opgericht en heeft klanten in de consumentensector, biowetenschappen en gezondheidszorg. Hun bedrijf ontving verschillende industrieprijzen op het gebied van designonderzoek, -strategie en -ontwikkeling. De overname biedt PA een nieuw expertisecentrum voor innovatie en productontwerp in de Verenigde Staten, dat zal samenwerken met het bestaande Global Innovation and Technology Centre van PA in Cambridge.

‘We kijken er erg naar uit om ons aan te sluiten bij PA Consulting’, zeggen de oprichters van Essential Design, Scott Stropkay en Richard Watson. ‘Hun expertise, toewijding voor het succes van de klant en het vermogen om innovatieve fysieke en digitale oplossingen te leveren en zo de toekomst op te bouwen die we ons allebei voorstellen, is geweldig. Door deel uit te maken van PA Consulting kunnen we completer ontwerpen, waardoor we meer positieve veranderingen voor onze klanten kunnen bewerkstelligen.’

De financiële details van de overname worden niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-02T10:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.