Anderhalf miljard pc’s draaien op Windows

Zowat anderhalf miljard computers op de wereld draaien op het Windows-besturingssysteem van Microsoft. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt op zijn ‘Microsoft by Numbers’-website die enkele leuke statistieken bevat.

Van die anderhalf miljard computers zijn er momenteel zo’n 700 miljoen die Windows 10 als besturingssysteem gebruiken, zegt Microsoft. In mei waren dat er nog 500 miljoen.

Verder grossiert de site in leuke ‘fun facts’. In zijn beveiligingscentrum analyseert het bedrijf bijvoorbeeld 6,5 biljoen ‘signalen’ om nieuwe stukken malware in kaart te brengen. Het gaat onder meer over gescande apparaten, data van botnets, apps en mail. Sinds de lancering van Cortana, zo leert de site, heeft de slimme assistent ook al meer dan 18 miljard vragen beantwoord.

Het bedrijf pakt eveneens graag uit met zijn research-inspanningen. Zo heeft Microsoft bijvoorbeeld verschillende lab’s waar kwantumcomputers draaien die op meer dan -270 graden Celsius worden gehouden, kouder dan in de verste uithoeken van het heelal. Verder laat het weten dat zijn ‘stille kamer’ in het Guiness Book of Records staat: het geluidsniveau bedraagt er -20,6 dB en is daarmee de stilste ter wereld.

Ook de milieu-inspanningen van Microsoft worden op de site in de verf gezet. Zo’n 189 miljoen pond voedselverpakkingen van de campus in de staat Washington gaan niet naar stortplaatsen maar worden gerecycleerd. Het bedrijf is ook al sinds 2012 volledig CO2-neutraal en verbruikt op zijn campus in Silicon Valley geen stadswater, op een kleine hoeveelheid drinkwater na.

Alle cijfers over Microsoft zijn hier te vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-06T10:41:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.