Apple Pay officieel gelanceerd in België

Apple

Hoewel de datum al was uitgelekt, is het vanaf vandaag officieel: Belgische klanten van de bank BNPParibasFortis kunnen vanaf nu betalen met Apple Pay. Andere banken volgen vermoedelijk later.

De dienst Apple Pay werkt op iPhones vanaf de iPhone 6 en met de Apple Watch. Om te betalen,  moeten klanten enkel hun telefoon tegen de betaalterminal houden. Bedragen boven de 25 euro worden bevestigd door Touch ID of Face ID.  

Apple Pay is te koppelen aan een krediet- of debetkaart, maar voorlopig enkel voor klanten van BNPParibasFortis en zijn dochters Fintro en Hello Bank. BNPParibasFortis was ook de eerste bank die vorig jaar Android Pay ondersteunde. Later volgden ook andere banken. Waarschijnlijk herhaalt dit scenario zich nog eens voor Apple Pay.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Alle bedragen worden bevestigd met Touch ID of Face ID. Dat is net het grote voordeel met Apple Pay, je hoeft nooit meer een PIN-code in te voeren na x aantal betalingen. De duim of het gezicht is de nieuwe PIN-code. (Of pols als je met Apple Watch betaalt).

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-28T10:26:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.