Brussel krijgt nieuwe Microsoft-accelerator

startup

Het Microsoft Innovation Center Brussels en ICAB Incubator lanceren samen Amplitude+, een acceleratieprogramma voor digitale en engineering start-ups uit het Brussels-Hoofdstedelijk Gewest. Het programma heeft als doel om de start-ups op achttien maanden tijd om te vormen tot scale-ups met beloftevolle investeringsperspectieven.

Het programma kent drie fasen waarin doorwinterde professionals met een industriële achtergrond intensieve begeleiding bieden. Daarnaast krijgen de start-ups toegang tot productieve businessnetwerken en worden ze geïntroduceerd bij durfkapitaalverschaffers.

In een eerste en tweede fase die beide drie maanden duren, analyseren de start-ups hun onderneming en onderzoeken ze de markt en of ze operationeel klaar zijn. Hieromheen stellen ze een actieplan op. Daarnaast volgen ze workshops omtrent de markt en industrie, het samenstellen van een team, due diligence en financiën. De drie meest beloftevolle ondernemingen stoten ten slotte door naar de laatste fase. Zij krijgen een jaar de tijd om hun plannen ook effectief uit te voeren.

‘Amplitude+ gaat uit van het principe dat de start-ups zelf verantwoordelijk zijn voor hun evolutie, de doelen die ze stellen en de manier waarop ze het succes gaan meten. Ze worden hierin bijgestaan door een team van coaches’, vertelt Cécile Jabaudon, operational director bij Microsoft Innovation Center Brussels. ‘Naarmate het programma vordert, neemt de individuele coaching toe en worden de start-ups ook bijgestaan door een adviesraad.’

Start-ups die willen deelnemen moeten in het Brussels-Hoofdstedelijk gewest gevestigd zijn of plannen hebben om er een filiaal of kantoor op te richten. Daarnaast moeten ze actief zijn in de digitale of engineering sector. Amplitude+ is in het bijzonder op zoek naar start-ups in ai/data, IoT, augmented reality of virtual reality. Ten slotte moeten de start-ups beschikken over een schaalbaar product of dienst die een grote markt kan aanspreken, moeten ze ondersteund worden door een solide team en moet er sprake zijn van eerste inkomsten.

De inschrijvingen zijn begonnen en lopen tot eind januari. In februari verschijnen dan twaalf start-ups voor een jury. In maart 2019 zullen uiteindelijk acht ondernemingen het programma aanvatten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-30T10:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.