Nokia eert IoT-platform, terahertz en ml-analyse

Bedrijf maakt drie nieuwe Bell Labs Prize-winnaars bekend

Winst

Nokia heeft de drie nieuwe winnaars bekendgemaakt van zijn vijfde Bell Labs Prize, een internationale competitie voor innovators die met 'baanbrekende ideeën voor informatie- en communicatietechnologie' voor de dag komen.

De eerste prijs gaat naar Samory Kpotufe voor zijn pionierswerk rond ‘transfer learning’. Dat probeert te beschrijven hoe en wanneer het leerproces van een machine learning-oplossing op een andere kan toegepast worden. Samory is momenteel assistent-professor aan Princeton, maar verkast binnenkort naar Columbia University. Hij wint 100.000 dollar.

De tweede prijs (50.000 dollar) gaat naar Aydin Babakhani van UCLA voor zijn werk aan een nieuwe generatie terahertz-zenders die zowel klein als goedkoop zijn.

De derde prijs van 25.000 dollar is voor een team rond Benjamin Zaidel van de Bar-llan University en Shlomo Shamai van de Technion Institute of Technology. Zij ontwikkelden een nieuwe oplossing om miljoenen IoT-apparaten online te krijgen.

Naast het geld krijgen de drie winnaars ook de kans om hun uitvindingen verder te ontwikkelen met de hulp van Bell Labs. Nokia kreeg dit jaar meer dan 250 inzendingen binnen voor zijn prijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-10T16:28:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.