Cegeka lanceert gratis blockchain-starterskit

Kit is vooral gericht op ontwikkelaars en ict-managers met kennis van JavaScript en Angular

Blockchain

De Belgische ict-dienstverlener Cegeka lanceert een gratis blockchain-starterskit die de technologie toegankelijker moet maken voor bedrijven. Het bedrijf gelooft sterk in de mogelijkheden van blockchain en ondervindt dat de interesse ervoor in de markt groot is, maar dat de drempel vaak nog te hoog ligt om erin te investeren.

De starterskit bestaat uit een open source proof-of-concept framework en een volgens de ict-dienstverlener 'concreet stappenplan' waarmee bedrijven kunnen ontdekken of en hoe blockchain kan bijdragen aan hun organisatie.

De gratis starterskit is in eerste instantie gericht naar mensen met een sterke basis in programmeren (JavaScript en Angular), zoals ict-managers en softwareontwikkelaars. Toch kunnen volgens Cegeka ook mensen met een minimale programmeerkennis aan de slag met een meegeleverde voorbeeldcase voor de recyclingindustrie.

'De starterskit dient vooral als experimenteermiddel, maar ook demoversies kunnen er al mee gebouwd worden', schrijft de ict-dienstverlener in een aankondiging van de blockchain-kit. Als een bedrijf na die experimenteerfase overtuigd is, kan Cegeka naar eigen zeggen het proof-of-concept in een maand tijd uitwerken tot een pilot en binnen het jaar tot een volledig product.

Volgens Cegeka zijn er nog wel wat misvattingen over de technologie en de mogelijke toepassingen ervan zijn niet genoeg gekend bij bedrijven. Dat maakt dat de stap om blockchain te introduceren vaak nog te groot is.

‘We ondervinden regelmatig dat blockchain voor veel bedrijven het missende puzzelstukje kan zijn, dat een grote en onmiddellijke impact kan hebben op hun business’, zegt Sander van Loosbroek, director distributed ledger technology bij Cegeka.

‘We willen bedrijven helpen om dat puzzelstukje te vinden door onze tools voor het ontwikkelen van een blockchain proof-of-concept open te stellen voor iedereen. Waar de ontwikkeling van zo’n applicatie vroeger honderdduizenden euro’s kostte en verschillende maanden kon duren, kan het met onze tools gratis en op minder dan een week tijd’, aldus Van Loosbroek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-18T11:20:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.