Cisco koopt Californisch chipbedrijf Luxtera

Netwerkreus Cisco heeft de Californische chipbakker Luxtera overgenomen. Het bedrijf bouwt chips voor optische netwerken. Cisco legt 660 miljoen dollar neer voor Luxtera.

De technologie van Luxtera, zogeheten silicon photonics chips, wordt gebruikt om elektronische data om te zetten naar licht zodat deze over optische kabels is te transporteren. Op die manier zijn hogere datasnelheden te bereiken dan met koper.

De manier waarop Luxtera chips bouwt, brengt stevige performantieverbeteringen mee, motiveert Cisco de overname. Tegelijk zijn de chips ook kleiner te produceren en tegen lagere kosten. Cisco wil de technologie van Luxtera over heel zijn productlijn inzetten. Het bedrijf verwacht dat de komende vijf jaar het datavolume dat over internet loopt, zal vervijfvoudigen. De vraag naar bandbreedte is nog steeds stijgende.

Ook Intel en Broadcom waren in Luxtera geïnteresseerd, maar het is dus Cisco dat met de buit gaat lopen. De overname moet tegen het derde kwartaal van het boekjaar 2019 rond zijn en vereist nog de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-19T11:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.