Samsung zet Apple iTunes op zijn tv-toestellen

Samsung

De Koreaanse elektronicareus Samsung gaat iTunes en Airplay 2 op zijn nieuwe televisietoestellen zetten, twee technologieën van Apple. Opmerkelijk, want de twee bedrijven stonden in het verleden geregeld met getrokken messen tegenover elkaar.

Vanaf dit voorjaar zet Samsung iTunes van Apple op zijn tv-toestellen, als een aparte app. Op die manier kunnen eigenaars van een Samsung-tv muziek en films uit de downloadwinkel van Apple kopen. De nieuwe feature zal in meer dan honderd landen beschikbaar komen. iTunes zal naadloos op de tv’s van Samsung worden geïntegreerd en is bijvoorbeeld te bedienen met Bixby, de eigen stemassistent van Samsung.

Naast iTunes stopt Samsung ook Airplay 2 in zijn tv-toestellen. Ook deze technologie is van Apple en maakt het mogelijk foto’s en filmpjes die op een iPhone of iPad staan via een Samsung-tv te bekijken.

De samenwerking tussen de twee ondernemingen is opmerkelijk. Samsung is dan wel een belangrijke toeleverancier van schermen en geheugenchips aan Apple, maar de relatie tussen de bedrijven is niet altijd optimaal geweest. Niet alleen is Samsung een vaste waarde in het rivaliserende Android-kamp (in tegenstelling tot Apple’s iOS-systeem voor iPhone), de twee hebben elkaar ook enkele malen in de rechtszaal ontmoet, Zo begon er meteen na de introductie van de iPhone al een gemediatiseerde zaak tegen Samsung omdat die laatste het design van de iPhone gekopieerd zou hebben voor zijn eigen telefoons. Die zaak, waarin ook Samsung klachten tegen Apple indiende, sleepte tot vorig jaar aan en leidde er toe dat Samsung in de VS 539 miljoen dollar schadevergoeding moest betalen. Weliswaar niet de 2,5 miljard die Apple eiste, maar toch niet bepaald een habbekrats. Ook in andere landen (waaronder Australië, Duitsland, Frankrijk en Nederland) startte Apple zaken op tegen Samsung rond copyrightschending.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-07T11:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.