IBM automatiseert vermogensbeheerder Candriam

De Europese vermogensbeheerder Candriam heeft samen met IBM een robotics process automation-programma (RPA) opgezet. Een RPA is een virtuele werknemer die slim omgaat met applicaties en processen automatiseert, zodat de menselijke werknemers zich kunnen concentreren op taken met meer toegevoegde waarde.

De eerste fase automatiseert vijf processen op het gebied van compliance, middle office en gegevensbeheer. Die moeten tegen het einde van het eerste kwartaal van 2019 operationeel zijn. Een tweede reeks RPA-processen wordt uitgewerkt in combinatie met Watson, IBM’s ai-platform en is gepland voor de tweede helft van 2019. De software zal worden gehost in de IBM-cloud.

Candriam wil de tools inzetten voor omvangrijke taken die repetitief zijn en gebaseerd op vaste regels: regelgevende rapportage, nieuws verzamelen uit interne en externe bronnen en het identificeren van nieuwe stemprocessen met volmacht. Dergelijke taken zijn over het algemeen tijdrovend en gevoelig voor menselijke fouten. Door ze toe te vertrouwen aan robots worden ze ook beter schaalbaar. De totale kosten zijn lager en het wordt eenvoudiger om een constante kwaliteit te garanderen en de time-to-market te versnellen. De uitrol gebeurt in in België, Luxemburg en Frankrijk.

De teams van Candriam zullen een opleiding krijgen, zodat ze de nodige vaardigheden verwerven om met de nieuwe technologie om te gaan. De medewerkers moeten zo meer tijd kunnen spenderen aan werk met meer toegevoegde waarde.

‘We kijken er naar uit om dit nieuwe partnerschap met IBM op te starten’, zegt Candriam-coo Pierre Ernst. ‘Het is een bijzonder toekomstgericht project. Het gebruik van RPA in combinatie met IBM Watson en big data voor taken met een lage toegevoegde waarde zal onze efficiëntie verhogen, terwijl onze medewerkers zich kunnen richten op werk met meer toegevoegde waarde. Ik ben ervan overtuigd dat dit ons bedrijf ten goede zal komen, en dat het de positie van Candriam als Europese vermogensbeheerder zal versterken.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-29T11:12:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.