Colruyt test boodschappen doen via Google Assistent

App boodschappenlijstje google voice

Supermarktketen Colruyt start een proefproject waarbij klanten hun boodschappenlijstje kunnen voorlezen aan Google Assistent, de stemassistent van Google. De boodschappen worden daarna opgeslagen in de MyColruyt-app en op de Colruyt-website.

De testers zullen hun boodschappen kunnen inspreken op elk toestel dat Google Assistant ondersteunt. In eerste instantie zal dat hun smartphone zijn, maar later waarschijnlijk ook de slimme Google-luidsprekers die nu nog niet in België te koop zijn.

Wanneer klanten hun lijst raadplegen in de MyColruyt-app, krijgen ze suggesties voor producten op basis van hun persoonlijke voorkeuren. Als iemand ‘water’ toevoegt, stelt de app bijvoorbeeld een fles Boni-mineraalwater van anderhalve liter voor, als die vaak gekocht wordt. Daarna kunnen klanten hun lijstje in de app eenvoudig afvinken in de winkel. Of ze sturen het door naar Collect&Go, de online boodschappenservice van Colruyt.

‘Het boodschappenlijstje testen kan op elk moment en in elke situatie’, zegt marketingdirecteur Guy Elewaut. ‘Thuis wanneer er iets ontbreekt in de koelkast, of onderweg bijvoorbeeld. Schrijven of typen is niet meer nodig. Het lijstje inspreken volstaat.’

Belgische versie

Google Asisstant zelf is trouwens nog niet officieel in ons land gelanceerd, de test verloopt met de Nederlandse en Franse versie van de spraakassistent. Volgens Colruyt werkt Google momenteel aan de Belgische versie. Zodra die officieel gelanceerd is, zullen waarschijnlijk ook de luidsprekers in de winkels liggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-11T11:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.