Apple neemt stem van Hello Barbie over

samenwerking

Apple heeft de Amerikaanse ai-startup Pullstring overgenomen die gespecialiseerd is in stemtechnologie, zo meldt de website Axios. Met de overname wil Apple waarschijnlijk vooral zijn stemassistent Siri beter wapenen tegen concurrenten als Amazon Alexa en Google Assistant.

Pullstring werd in 2011 opgericht in San Francisco door twee ex-werknemers van het animatiebedrijf Pixar. De startup, die aanvankelijk ToyTalk heette, begon met het ontwikkelen van stemtoepassingen voor speelgoed, onder meer voor Hello Barbie, een pop die kan luisteren en antwoorden geven. Na de naamsverandering in Pullstring ging het bedrijf werken voor Amazon en Activision.

Volgens Amerikaanse media betaalt Apple zo’n dertig miljoen dollar voor het bedrijf. De overname komt op een moment dat stemtechnologie almaar belangrijker wordt, onder meer voor het bedienen van slimme speakers en domotica-toepassingen. Apple was met Siri een van de voorlopers op dit gebied, maar lijkt de laatste jaren voorbijgestoken te zijn door Alexa van Amazon en de Google Assistant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-20T10:22:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.