BNP Paribas Fortis opent portaal voor ontwikkelaars

Bank

De bank BNP Paribas Fortis heeft zopas een open banking-portaalsite gelanceerd. Daar krijgen externe ontwikkelaars gemakkelijk toegang tot alle informatie die ze nodig hebben om, met behulp van de api's van de bank, nieuwe digitale oplossingen te ontwikkelen.

De oprichting van de site is er gekomen naar aanleiding van PSD2, zegt BNP Paribas Fortis. Die nieuwe Europese betaalrichtlijn noopt de banken om hun informatiesystemen open te stellen voor derden, de zogenaamde third party providers of tpp's. Op de site vinden zij alle technische informatie die nodig is om met de api’s van de bank digitale oplossingen te ontwikkelen. Vanaf 14 maart is die informatie ook beschikbaar voor Hello bank! en Fintro, twee dochters van BNP Paribas Fortis.

Ontwikkelaars kunnen op de portaalsite ook gebruik maken van de ‘sandbox’, een testomgeving waarin ze nieuwe diensten kunnen uitproberen op basis van fictieve gegevens. In die sandbox kunnen externe ontwikkelaars de api’s testen om via apps van derden het saldo en de geschiedenis van rekeningen te raadplegen of om via apps van derden betalingen te initiëren.

Elke ontwikkelaar kan zich op het portaal inschrijven en meteen de api’s in de sandbox testen. Om nieuwe diensten op basis van de PSD2-api’s van de bank te lanceren, moeten derden echter eerst een certificering aanvragen bij Nationale Bank. Zij zullen dan hun certificaat moeten voorleggen aan BNP Paribas Fortis en de toestemming van de gebruiker vragen om toegang te krijgen tot rekeningen van de klant of een betaling te kunnen initialiseren.

In de toekomst zullen er ook andere api’s ter beschikking komen, zegt BNP Paribas Fortis. Dit geldt ook voor nieuwe diensten en functionaliteiten, zowel op de portal als in de testomgeving. Het portaal is te vinden op https://developer.bnpparibasfortis.com/.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-05T09:40:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.