IBM komt met eigen betaaldienst met blockchain

Blockchain

IBM lanceert een betaaldienst die gebaseerd is op blockchain. De dienst mikt niet op eindgebruikers en consumenten maar op financiële instituten.

Deelnemers aan World Wire, zoals de nieuwe dienst is gedoopt, worden via een p2p-netwerk in realtime met elkaar geconnecteerd en kunnen dan transacties uitvoeren. Alle gegevens daarover worden in een blockchain opgeslagen. De dienst komt beschikbaar in 72 landen en laat de afhandeling van transacties in 47 munten toe. Alle betaaldata en de valuta zelf stromen over hetzelfde netwerk. De afhandeling van betalingen via World Wire moet sneller en gemakkelijker verlopen dan via concurrenten, zegt IBM.

World Wire kan met cryptomunten als bitcoin en ether werken, maar het native protocol voor grensoverschrijdende betalingen is de Stellar Lumens. Bij het project zijn nu zes minder bekende banken betrokken, waaronder Banco Bradesco, Bank Busan en Rizal Commercial Banking Corporation (RCBC). Samen met de deelnemende banken wil IBM op die manier een zogenaamde ‘stablecoin’ maken, een digitale munt met een reguliere munt als onderpand. Daarvoor moeten de euro, de Indonesische rupiah, de Filipijnse peso, de Koreaanse won en de Braziliaanse real gebruikt.

Ook de bank JPMorgan introduceerde een eigen munt: de JPMCoin.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-19T13:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.