Microsoft komt met nieuwe tools en toepassingen Build

Build Microsoft

Op zijn ontwikkelaarsconferentie Build 2019 heeft Microsoft een reeks nieuwe tools gepresenteerd om slimme en productieve toepassingen en apps mee te ontwikkelen. Daarnaast zijn nieuwe (ai)-mogelijkheden binnen Microsoft 365 aangekondigd. Microsoft maakt verder bekend dat ook nieuwe opensource-technologieën en developer tools voor Azure en Windows beschikbaar komen.

Zo biedt Microsoft Graph-dataconnect nieuwe mogelijkheden voor developers om verder te bouwen op Microsoft Graph. Fluid Framework is dan weer een nieuw web-based platform en componentized documentenmodel voor gedeelde interactieve ervaringen. Hiermee krijgen teams nieuwe manieren om samen te creëren. De webbrowser Edge wordt gebaseerd op Chromium en IE-mode waarmee Internet Explorer direct in een Edge-tab geïntegreerd wordt. Nieuwe privacytools bieden meer opties voor veiliger gebruik van de browser. Met Collections kan je als gebruiker de overvloed aan online-informatie beter beheren.

De Intelligent Agents van Microsoft bieden conversationele interfaces op basis van data en machine learning. Veel van deze technologie is gebaseerd op het werk van Semantic Machines, een bedrijf dat Microsoft vorig jaar overnam.

Microsoft presenteerde daarnaast ook reeks nieuwe open source-technologieën en developer tools. Daaronder Azure Kubernetes Services, al een van de snelst groeiende diensten op Azure en Kubernetes Event-driven Autoscaling (KEDA), een opensource-component dat de uitrol van serverless event-driven containers op Kubernetes ondersteunt. KEDA werd in samenwerking met Red Hat ontwikkeld en is nu beschikbaar als public preview.

Microsoft komt ook met Q# voor de dag, een programmeertaal en compiler voor quantumcomputers. Q# komt de komende maanden als open bron-software beschikbaar. Azure Active Directory (het enterprise identity systeem van Microsoft) komt ook naar Github.

Microsoft presenteert op Build ook speciale technologie om verkiezingen te beveiligen. De dienst ElectionGuard is een open source SDK ontwikkeld in samenwerking met Galois. Deze biedt mogelijkheden tot beveiliging en publiekelijk verifieerbaarheid voor verkiezingen. Daarnaast zijn er ook richtlijnen en tools gepresenteerd om beter toegankelijke kiessystemen te ontwikkelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-07T10:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.