SuperNova settelt zich in Antwerpen

Antwerpen

Ook de drie volgende edities van het technologiefestival SuperNova zullen in Antwerpen plaatsvinden. De stad Antwerpen, Flanders District of Creativity en Scale Ups.eu bereikten hierover een akkoord. Van 8 tot en met 11 oktober 2020 zal het tweejaarlijkse festival terug landen in de Scheldestad.

Het technologiefestival SuperNova zal opnieuw bestaan uit een conferentie met lokale en internationale sprekers, een technologie-showcase voor het grote publiek, een techfair (beurs), zowel voor professionals als voor het grote publiek, en een besloten pitching event waar Europese scale-ups zich tonen aan risicokapitaalfondsen van over de hele wereld.

Daarnaast zal SuperNova zich richten op jongeren om hen kennis te laten maken met de technologie van morgen.

'We zijn als stad enorm verheugd dat SuperNova voor Antwerpen heeft gekozen', zegt initiatiefnemer Claude Marinower. 'Antwerpen is met zijn snelgroeiende digitale ecosysteem de ideale voedingsbodem voor SuperNova. We zijn de belangrijkste innovatiehub in Vlaanderen. Met SuperNova kunnen we ons bovendien nóg meer profileren als innovatieve business-stad.'

'Voor de eerste editie in 2018 werd al snel voor Antwerpen gekozen. De stad heeft een internationale uitstraling, zet sterk in op digitalisering en innovatie én heeft een bruisende ondernemerscultuur. Het enthousiasme vanuit het bestuur was ook doorslaggevend. Antwerpen is zich meer en meer aan het profileren als toonaangevende innovatiehub. Een ideale locatie voor een ambitieus festival als SuperNova', voegt Jürgen Ingels van Scale-Ups.eu eraan toe.

Voor de eerste editie van SuperNova daagden vorig jaar 35.000 bezoekers op. De editie van 2020 zal opnieuw grotendeels op het Eilandje plaatsvinden, maar krijgt ook ‘tentakels elders in de stad’, zo beloven de organisatoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-24T11:26:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.