Intel sluit structureel partnership met SAP

Handen

Intel en SAP hebben een samenwerking over meerdere jaren afgesloten. De Amerikaanse chipbakker zal daarbij geheugenchips en processoren optimaliseren voor de software van het Duitse bedrijf.

Concreet zal Intel zijn Xeon-processoren en Optane DC-geheug verfijnen voor de applicaties van SAP, inclusief SAP S/4HANA. Het gaat om hardware die veelal in datacenters wordt gebruikt. Op die manier moeten de prestaties opgekrikt worden.

Door het gebruik van Intel Optane DC persistent geheugen, zou bijvoorbeeld de hersteltijd van data in een SAP Hana-instantie van zes terabyte kunnen teruggebracht worden van vijftig naar nauwelijks vier minuten. Met de deal krijgt SAP ook toegang tot toekomstige Intel-hardware en de twee gaan ook een zogenaamd ‘Center of Excellence’ opzetten.

Rajeeb Hazra, corporate vice president of Intel’s Enterprise and Government Business, zegt tegen de website Techcrunch dat zijn bedrijf al verschillende jaren die soort strategische samenwerkingen opzet, maar dat in dit geval speciaal voor SAP is gekozen vanwege zijn positie bij grote bedrijven. Door samen te werken willen ze inzicht krijgen in hoe klanten zouden kunnen profiteren van toekomstige technologieën als kunstmatige intelligentie en machine learning. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-19T10:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.