Intel sluit structureel partnership met SAP

Handen

Intel en SAP hebben een samenwerking over meerdere jaren afgesloten. De Amerikaanse chipbakker zal daarbij geheugenchips en processoren optimaliseren voor de software van het Duitse bedrijf.

Concreet zal Intel zijn Xeon-processoren en Optane DC-geheug verfijnen voor de applicaties van SAP, inclusief SAP S/4HANA. Het gaat om hardware die veelal in datacenters wordt gebruikt. Op die manier moeten de prestaties opgekrikt worden.

Door het gebruik van Intel Optane DC persistent geheugen, zou bijvoorbeeld de hersteltijd van data in een SAP Hana-instantie van zes terabyte kunnen teruggebracht worden van vijftig naar nauwelijks vier minuten. Met de deal krijgt SAP ook toegang tot toekomstige Intel-hardware en de twee gaan ook een zogenaamd ‘Center of Excellence’ opzetten.

Rajeeb Hazra, corporate vice president of Intel’s Enterprise and Government Business, zegt tegen de website Techcrunch dat zijn bedrijf al verschillende jaren die soort strategische samenwerkingen opzet, maar dat in dit geval speciaal voor SAP is gekozen vanwege zijn positie bij grote bedrijven. Door samen te werken willen ze inzicht krijgen in hoe klanten zouden kunnen profiteren van toekomstige technologieën als kunstmatige intelligentie en machine learning. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-19T10:42:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.