Uber waarschuwt passagiers voor fietsers

De alternatieve taxidienst Uber lanceert Bike Lane Alerts in België. Passagiers die uitstappen krijgen daarbij op bepaalde wegen een waarschuwing in hun app dat ze moeten oppassen voor fietsers.

Bike Lane Alerts is een nieuwe veiligheidsfunctie die gebruikmaakt van openbaar beschikbare kaartgegevens om te bepalen waar zich aparte fietspaden bevinden en waar fietsers en automobilisten de weg delen. Als een passagier wordt opgehaald of afgezet in de buurt van een fietspad of langs een fietsroute, herinnert een melding eraan uit te kijken voor fietsers bij het openen van de deur.

De functie bestaat al in de VS, Canada, het VK, Frankrijk en Nederland en speelt in op de gevaarlijke situaties die ontstaan bij het in- en uitstappen. Uber lanceert de nieuwe functie - niet geheel toevallig - tijdens de Europese Week van de Mobiliteit.

‘In België geraken verschillende fietsers elk jaar nog gewond door openslaande deuren’, zegt een Uber-woordvoerder. ‘Deze specifieke alerts zullen onze chauffeurs eraan doen herinneren op te letten voor zwakke weggebruikers en passagiers helpen extra op te letten bij het uitstappen om zo incidenten te vermijden.’

Eerder deze zomer lanceerde het taxibedrijf Check Your Ride, een functie om passagiers in het juiste voertuig te laten stappen. Afgelopen november kwamen er functies zoals vertrouwde contacten, het delen van de trip met vrienden en familie, anonimisering van contactgegevens tussen chauffeurs en passagiers en een noodknop om hulp in te roepen als dat nodig is.

Uber biedt in België zijn Uber X- en Uber Black-diensten aan, twee duurdere formules met chauffeurs die een taxilicentie hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-16T10:35:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.