Europees Netwerk van Smart Factories van start

Robot

Verschillende bedrijven en kennisinstellingen uit Nederland, Duitsland en België hebben de oprichtingsakte van het Europees Netwerk van Smart Factories getekend. Nergens ter wereld werken smart industry-professionals buiten de eigen landsgrenzen samen. In de toekomst sluiten nog meer Europese landen aan.

Namens Nederland is BIC (Brainport Industries Campus) betrokken. Voor Duitsland is dat de Duitse Smart Factory Kaiserslautern en voor België is Flanders Make vertegenwoordigd. De nieuwe vereniging zal haar hoofdkwartier in Kaiserslautern hebben.

Tijdens een economische missie naar de deelstaten Saarland en Rijnland-Palts afgelopen oktober, tekenden Smart Industry-voorzitter Ineke Dezentjé en Thomas Hahn, hoofd International Relations Platform Industrie 4.0, een overeenkomst om de digitalisering van de industrie gezamenlijk te verbeteren en te versnellen. Op de Hannover Messe in april van dit jaar werd deze samenwerking concreet gemaakt. Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer, nam uit handen van de voorzitter de Nederlands-Duitse Actieagenda in ontvangst. En nu is België dus ook aangehaakt.

De termen smart industry en de Duitse variant daarvan, industry 4.0, zijn een bekend internationaal begrip. In alle regio’s in de wereld bestaan organisaties die (het onderzoek naar) de digitalisering van productieprocessen stimuleren. In 2017 sprak de Europese Unie de wens uit om de vele activiteiten in diverse lidstaten onder één dak te brengen en zo de positie van Europa op de wereldmarkt te versterken.

Op de Hannover Messe van 2020 zal er een demonstratieproject van het huidige samenwerkingsverband te zien zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-02T10:20:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.