Pozyx tekent contract met Europese Hockey League

sport damessport

Het Gentse Pozyx heeft tijdens Europese clubkampioenschap voor de Heren een samenwerkingscontract getekend met de Europese Hockey League (EHL). Pozyx ontwikkelt voor hen een trackingsysteem op basis van ultra-wideband-technologie.

Het systeem zal gebruikt worden tijdens geplande evenementen in 2020 en 2021. Zowel de spelers, de coaches en het publiek zullen toegang krijgen tot de tracking data. Via een aantal interactieve dashboards zal iedereen binnenkort de wedstrijden zelf kunnen analyseren. De tracking data zal ook gebruikt worden om camerasystemen aan te sturen en hockeywedstrijden dynamisch in beeld te brengen.

De samenwerking tussen beide partijen werd gefaciliteerd door Orange Sports Forum en Agoria. Parallel met het Europees kampioenschap dat vorig jaar in Antwerpen plaatsvond, organiseerden Camil Smeulders (Orange Sports Forum) en Diego Algaba (Agoria) een netwerkmoment op het Nederlands Ereconsulaat.  

‘Met dit type events willen we sport en technologie dichter bij elkaar brengen’, zegt Smeulders. ‘De contracten die getekend werden in de nasleep van het EK tonen dat de vraag vanuit de sport groot is. Pozyx toont hoe snel het kan gaan wanneer de juiste mensen aan tafel aanschuiven.’

Pozyx bouwt trackingsystemen die gebruikmaken van ultra-wideband-technologie en een nauwkeurigheid bieden tot op tien centimeter. Onder meer Airbus, Honda en Arcelor Mittal maken van de technologie gebruik.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-14T10:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.