BASF neemt 3d-printspecialist Sculpteo over

Materialise neemt AC Tech over 3D-printing

De Franse 3D-printspecialist Sculpteo is door het Duitse BASF overgenomen. Het tien jaar oude Franse bedrijf wordt voor een niet nader genoemd bedrag ingelijfd. BASF heeft ook al een belang in het Leuvense Materialise.

De Duitsers willen van 3d-printing een van hun groeimotoren voor de toekomst maken. ‘Met de overname van Sculpteo kunnen we klanten en partners nog snellere toegang bieden tot onze innovatieve 3D-printoplossingen. Bovendien zullen ze profiteren van een breed scala aan diensten’, zegt Dr. Dietmar Bender, directeur van BASF 3D Printing Solutions.

BASF produceert nu al polymeren die gebruikt kunnen wordt als filament in 3d-printers. Het inlijven van een hardwarefabrikant maakt het mogelijk om hun verbruiksmateriaal en de printers nog beter op mekaar af te stellen. Sculpteo maakt niet alleen de printers, maar ook de bijhorende software. De overname door BASF moet voor het bedrijf ook deuren openen naar nieuwe markten. 

Sculpteo werd opgericht door Clément Moreau en Eric Carreel. Die laatste is een in Frankrijk gekende serial entrepreneur die ook onder meer betrokken was bij Zoov (elektrische deelfietsen), Invoxia (draadloze trackers) en Withings (geconnecteerde weegschalen en smartwatches). Het bedrijf heeft zo’n vijftigtal werknemers. 

Vorig jaar kocht BASF zich ook al in bij de Leuvense 3D-printerbouwer Materialise, door drie procent van de aandelen binnen te halen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-18T17:47:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.