Microsoft laat blinden-app Nederlands spreken

Blind app Microsoft

Saqib Shaikh (foto:Scott Eklund/Red Box Pictures).

Microsoft heeft Seeing AI in het Nederlands uitgebracht. Deze app ondersteunt blinde en slechtziende mensen met kunstmatige intelligentie. In de app leest de camera gedrukte teksten en geldbedragen, fysieke objecten, emoties van personen, productetiketten, kleuren en nog veel meer.

Naast het Nederlands is de app ook beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Japans en Spaans. Seeing AI werd in 2017 geïntroduceerd in het Engels en uitgekomen in zeventig landen. De app heeft visueel gehandicapten met meer dan twintig miljoen taken geholpen.

Eerder dit jaar is een functie toegevoegd die op verzoek van gebruikers werd ontwikkeld. Gebruikers kunnen nu foto’s, ook die op sociale media, laten beschrijven en door aanraking verkennen.

Saqib Shaikh, Microsoft-projectleider, medeoprichter van Seeing AI en zelf blind: ‘Meer dan door de technologie zelf ben ik geraakt door de manier waarop mensen de functies van Seeing AI een rol geven in hun persoonlijke leven. Ik ben vooral blij als ik van klanten hoor hoe ze Seeing AI gebruiken.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-04T10:45:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.